Aangepaste dienst met ds. Sicco Zijlstra / organist: Hans Jütte

zondag, 7 juni 2020, 10:00

Nogmaals: samen zingen (helaas even niet…)

Afgelopen week heeft de kernkerkenraad zich opnieuw gebogen over de vraag of er op dit moment wel of niet samenzang dient plaats te vinden tijdens onze erediensten. De meningen hierover lopen uiteen, zodat het komen tot een besluit waarin ieder zich in voldoende mate kan vinden moeilijk is gebleken. Omdat het nadere onderzoek naar de daadwerkelijke risico’s op besmetting met het corona-virus t.g.v. samenzang nog niet is afgerond, is er nog steeds geen ‘harde informatie’ beschikbaar op dit punt. Om geen barrières op te werpen voor gemeenteleden die inmiddels wèl graag de kerkdiensten weer fysiek bij zouden willen wonen, maar daarbij afgeschrikt worden door mogelijke besmettingsrisico’s van samenzang, is er nu in afwijking van het eerdere besluit op dit punt toch voor gekozen om voorlopig geen samenzang tijdens de erediensten plaats te laten vinden. Dit in afwachting van nadere informatie en adviezen vanuit het landelijke Dienstencentrum PKN.

Ds. Sicco Zijlstra

Kerkdienst Pelgrimkerk, zondag 7 juni 2020 (zondag ‘Trinitatis’)

Orde van dienst

——