De groene kerk in een groene wereld

De ‘oude’ classis is de ‘nieuwe’ Ring Haarlem geworden, die twee keer per jaar bijeenkomsten organiseert rond een thema.

Dit keer is dat thema ‘De Groene Kerk in een groene wereld’ en gastheer is onze Pelgrimkerk.

De zorg voor Gods schepping is ons aller zorg – of zou dat moeten zijn. Er zijn inmiddels al heel wat groene kerken in Nederland. Milieubewustzijn is overal ingeburgerd – maar het roept ook nog veel vragen op. Hoe doe je dat? Wie gaat het betalen? Wat is echt goed voor het milieu.

Daarom deze bijeenkomst voor gemeenteleden én ambtsdragers van de Protestantse Kerken van Haarlem en omstreken. Om met elkaar na te denken over een Groene Kerk en een Groene Wereld. Over wat de kerk kan doen en wat je thuis kunt doen.

En ook om elkaar te ontmoeten, leden van verschillende kerken, over grenzen heen.

Het programma

14.30 uur        Inloop met koffie en informatiemarkt:

• Jos Wietses met Plentifood: een ontwikkelingsproject dat bomen, planten en zaden verschaft.
  • Sandra en Anja Hermanus-Schröder met een stand van Vegan Church
  • Paul Noordermeer: over zijn initiatief, een duurzaam bedrijf dat lokale biologische producten van boeren en telers rondbrengt en thuisbezorgd in Noord-Holland.
  • Michiel de Ruiter van Haarlem Noorderlicht, een initiatief om gezamenlijk zonnepanelen op daken te leggen
  • Het Duurzaamheidsloket: voor alle vragen over het duurzaam maken van je eigen huis.

15.00 uur        Opening en aansluitend lezing door ds. Kick Bras, over Groene Theologie en het bezielde landschap

15.30 uur        Workshops: ideeën uit de praktijk rond ‘een groene kerk in een groene wereld’ (met name voor en met diakenen en kerkrentmeesters)

Tweede deel informatiemarkt

16.15 uur        Vesper \ afsluiting