Het “familiediner”

Op 17 juni jl. kwamen een 40-tal Haarlemse Kerken in het lokaal van Stem in de Stad bij elkaar voor een ontmoeting onder de titel “Missionair zijn in een seculiere stad”. Zowel leden van de Raad van Kerken Haarlem als ook vertegenwoordigers van Geloven in de Stad hebben genoten van een buffetdiner verzorgd door de geweldige kok Mike Cowley en zijn ploeg. Ook onze burgemeester Jos Wienen schoof aan.

Na de opening door ds Sicco Zijlstra waren er vier sprekers: Joris Obdam van de Antoniusgenootschap, Gilbert Thera van re:connect, Tom de Haan, stadsdominee en Daniƫl van Beek, voorganger van het Open Huis in Schalkwijk die vertelden over hun drijfveer en motivatie op het missionaire vlak.

Ook de gespreksrondes aan tafel, met steeds wisselende bezettingen, waren bijzonder waardevol. De gespreksvragen waren:

• Wat is missionair zijn voor jou?
  • Wat was jouw moment van omkering waardoor je nu doet wat je doet?
  • Wat raakt jou in de stad?

Hans Neerken knoopte de eerste reacties aan elkaar en Hans Luttik, die de diverse onderdelen introduceerde, eindigde met een zegen en een hoop dat we snel weer bij elkaar komen.