Terugblik gezamenlijk GIDSdienst

foto van Petrakerk Heemstede.

Zondag 22 april jl kwamen zo’n 2.000 mensen bij elkaar in het Kennemer Sportcenter, waaronder ook een kleine 300 kinderen. Rond het thema Mensen van hoop voor de stad werd gezongen, geluisterd, gebeden. Liederen rond Jezus, die onze hoop is. er was mooie muziek, indrukwekkende dans, inspirerende liederen. Het was mooi om overal in de zaal mensen uit verschillende kerken met elkaar te zien bidden – voor de stad en voor elkaar – dat de hoop die in ons is tot zegen van anderen zal mogen zijn.

Een vijftal sprekers sprak ieder vanuit een eigen invalshoek over het thema. Hoop als onmisbaar onderdeel om in geloof en liefde te leven. Hoop omdat we kinderen van God zijn die soms door pijn en verdriet heen gaan, maar weten dat God erbij is en zal zijn. Hoop die concreet zichtbaar wordt in de woorden van bemoediging en liefde waardoor jongeren (en ouderen) weer perspectief krijgen. Hoop op de komst van het Koninkrijk om in werk en relaties en je buurt of omgeving te blijven zoeken naar gerechtigheid, vrede en blijdschap, die er vaak nog niet is maar er zeker wel zal komen. Hoop op het zichtbaar worden van de kinderen van God die met de ogen van Jezus en met de barmhartigheid van Jezus kijken naar de mensen om ons heen en hun behoeften en vragen.

In de tennishal verzorgde Matthijs Vlaardingerbroek opnieuw een supergave ochtend voor de kinderen van 4 tot 12 jaar.  Steeds weer een fenomenale prestatie. De kinderen hadden een topochtend.

De dienst is iedere keer weer een moment van bewustzijn dat we samen kerk van Jezus in onze stad mogen zijn. We mogen geraakt worden door de uitdaging die God ons heeft gegeven om Zijn liefde zichtbaar te maken en zijn woorden te laten horen in onze woonplaats.

En dat is nodig. In een clip van enkele straatinterviews, zomaar op een maandagmiddag in Haarlem, vertelden meerdere mensen dat christenen best wel wat duidelijker mogen zijn over wat zij geloven en zichzelf mogen laten zien in de stad. Dat werd bevestigd door jonge vrouwen die aangaven dat zij persoonlijk eigenlijk geen christenen kennen.

22 april was opnieuw een uitdaging: een uitnodiging om als kerk (meer) zichtbaar te worden in onze stad.

Een compilatie van de dienst staat op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=vsWnY5jR3po of kun je downloaden vanaf Dropbox https://www.dropbox.com/s/uue754mpektax72/compilatie%20gids%20dienst.mp4?dl=0.

Vanwege de snelle productie is de kwaliteit niet helemaal top.

Verder zijn ook de interviews van Marco Hofland (in die dienst getoond) op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=2gnlGHuWqZk.